Opleiding en ervaring

Na mijn gymnasium opleiding ben ik in 1984 afgestudeerd als fysiotherapeut. Tevens heb ik in dat jaar mijn internationale roeicarrière afgesloten met Olympisch zilver en brons. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. De laatste jaren werkte ik vooral als fysiotherapeut op haptonomische basis. Mijn interesse ligt vooral in de "mens achter de klacht". Hoe komt het dat de één voorspoedig herstelt en de ander niet?

In 2002 heb ik de 2-jarige opleiding haptonomie afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. Vervolgens heb ik de 5-jarige post-HBO opleiding tot haptotherapeut gevolgd en ik ben in 2006 hierin afgestudeerd. In 2008 heb ik de specialisatie kinderhaptotherapie afgerond. Sinds 2015 ben ik ook gespecialiseerd in relatieproblematiek. Ik heb ervaring in het begeleiden van (top-) sporters. Ik volg geregeld een masterclass bij Ted Troost. Sinds 2005 heb ik een eigen praktijk voor haptotherapie en haptonomische begeleiding.

Ik sta ingeschreven als geregistreerd A-lid van de Vereniging Van Haptotherapeuten en in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.